Er du god med en trailer og campingvogn?

Langt de fleste af os danskere med et kørekort anser os selv som gode gedigne bilister. Vi er et med vores bil, og mestrer livet på landevejen. Der er styr på gear, vognbaneskift, regler i trafikken, og vi manøvrerer alle sammen bedre end de fleste. Sådan er virkeligheden jo slet ikke. Det siger sig selv, at der findes rigtige dygtige bilister, mindre gode bilister, elendige bilister og så er der alle dem midt imellem. Et godt og solidt pejlemærke for om man er en dygtig bilist, er kunsten at køre med trailer. Det er den store uofficielle eksamen, der kan ende med fiasko eller succes. For det er ikke let at betjene et køretøj med påhæng. Selv for den erfarne bilist, er det noget, der kan give store problemer.

For hvordan er det nu lige, det er. Fører vi rattet den rigtige vej. Er der noget med, at det hele er lidt modsat, når vi bakker. Og hvor meget må vi egentlig køre. Spørgsmålene er mange, når det kommer til kørsel med trailer. Der findes heldigvis nogle råd, der kan gøre turen til lossepladsen lidt lettere.

 

Gode råd til kørsel med trailer og campingvogn

At navigere med trailer og campingvogn kræver først og fremmest en masse kilometer. Du skal selvfølgelig vænne dig til, hvad det vil sige lige pludselig at have en ekstra kammerat med dig på landevejene. Helt grundlæggende kan du dog gøre dig selv en række små tjenester, inden du kaster dig ud med påhæng på vejene. Før du overhovedet starter med at køre, bør du tjekke dit dæktryk, du bør undersøge om dine hjulbolte er spændt ordentligt på, du skal tjekke dit lysstik og være sikker på at sikkerhedswiren er fastgjort korrekt. Når det er gjort er du mere eller mindre klar til vejene, men der gælder andre regler, når du transporterer land og rige rundt med en trailer eller campingvogn.

 

Så stærkt må du køre med din trailer og campingvogn

Når du kører med en trailer eller en campingvogn gælder der andre regler end normalt. Hastighedsgrænserne er noget af det, der ænder sig. På motorvej må du kun køre 80 kilometer i timen. På landeveje udenfor byzone er den tilladte hastighed 70 kilometer i timen. Bevæger du dig i byer er den tilladte hastighed 50 kilometer i timen med minde andet er angivet. Følg reglerne og kør sikkert.