Udendørslamper holder tyven væk

Indbrud i private hjem er noget vi aldrig helt bliver fri for. Tyvene har mange tricks til at holde øje med om folk er hjemme, hvilket betyder at vi selv som privatpersoner må ty til tricks for at snyde tyvene til at tro at der er nogle hjemme, selvom der ikke er nogle hjemme. Der findes for eksempel nabohjælpegrupper, hvor naboer hjælper med at holde øje med huset, når en anden nabo ikke er hjemme. Man kan også selv gøre nogle ting for at forebygge et indbrud. Det får du nogle tips til i denne artikel.

 

Lamper med bevægelsescensor

En af de ting, du selv kan gøre, er at opsætte udendørslamper med bevægelsescensorer. De er smarte i sig selv, når du kommer hjem efter en lang dag, hvor det allerede er blevet mørkt og tænder, så snart du er i indkørslen. De er også smarte, når man vil prøve at holde eventuelle tyve væk. Kombineret med andre tiltag som for eksempel overvågningskameraer kan det være meget effektivt.

I kombination med et overvågningskamera, der også reagere på bevægelse er udendørslamperne endnu mere effektive. Således kan man se den potentielle tyv på overvågningskameraerne selvom det er helt mørkt. Lamperne kan dog også virke afskrækkende i sig selv, hvis de tænder så snart, der er bevægelse i indkørslen. Tyvene kan blive overrasket og bliver dermed forhåbentlig skræmt nok til at de går igen. Når lyset tænder er chancen for at de bliver opdaget nemlig meget større. De kan også være godt at kombinere lamperne med nabohjælp, således at naboer holder øje med huset og med hvornår lyset tænder, når der ikke er nogle hjemme.

 

Glem ikke lysene indenfor

Når du har styr på belysningen udenfor, er der også andre ting, du med fordel kan gøre for at holde tyvene væk, når du ikke er hjemme. Hvis du har nogle gode naboer, kan du få dem til at komme og tænde lys nogle steder i huset, når mørket falder på. På den måde ser huset beboet ud, selvom der ikke er nogle hjemme.

Du kan også få timere til dine lamper, som gør at lamperne tænder på bestemte tidspunkter. Dermed skal du ikke have lamperne tændt konstant, når du ikke er hjemme. Det kan også være en god idé at have fjernsynet eller en radio tændt. På den måde virker huset igen beboet og det kan holde tyvene væk og forebygge indbrud.